9. Hua Hin

Volgens een aantal artikelen op internet zou Hua Hin een badplaats zijn waar voornamelijk Thaise mensen naartoe gaan om te ontsnappen aan de drukte van Bangkok. Onze ervaring was anders, we hebben weinig Thaise toeristen gezien maar voornamelijk resorts gevuld met Europeanen, Amerikanen etc. Naast het strand waren veel 'dure' restaurants die voor ons niet erg aantrekkelijk waren. Buiten het strand om leek het verder een vrij normale stad, niet het toevluchtsoord zoals Hua Hin vaak omschreven wordt op internet.

De kust van Hua Hin
Algen op een muur (klik voor grotere foto)

Buiten dat hadden we in Hua Hin ook moeite om goedkoop van A naar B te komen, aangezien er geen metertaxi's rijden en de tuctuc's -tot mijn verbazing- relatief duur zijn. Het starttarief van een metertaxi is bijvoorbeeld vaak zo'n ฿35 (~€1) en die van een Tuctuc ฿100 (~€2,80). Wel rijden er Songthaew's, maar elke keer dat we vervoer nodig hadden hebben we niet het geluk gehad om er ook daadwerkelijk een te vinden.

Gelukkig was er ook een bioscoop in de buurt, waar we voor €2,80 per persoon een film konden zien!

Tot nu toe hebben we de time-lapses die we maken altijd op een lage resolutie laptopscherm bekeken. We waren nieuwsgierig hoe de beelden er uitzagen op een grote tv. Omdat de foto’s het toelaten om een video in 4K UHD (3840x2160px) te exporteren hebben we een aantal fragmenten op een USB-stick gezet en deze in een TV zaak (in de mall van de foto) bekeken op een ~60 inch 4K televisie. Het personeel moest lachen toen ze onze reactie zagen, we zagen namelijk voor het eerst een aantal van de beelden (in goede kwaliteit) waar we al een paar maanden mee bezig zijn .

We hebben ook besloten om de eindfilmpjes pas te bewerken en renderen als we terug zijn in Nederland, aangezien we dan een snellere computer en een beter beeldscherm/tv hebben. Het exporteren van 300 foto’s (voor 12,5 seconden beeld) duurt namelijk minstens twee uur met de laptop..

Al bij al was Hua Hin niet echt een succes, dus zijn we na 3 dagen doorgereisd naar Ayutthaya, de oude hoofdstad die in het noorden van Bangkok ligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *