9. Bemo maffia in Lembar

Woensdag namen we de boot vanaf Padangbai naar Lembar op Lombok. Gezien het grote prijsverschil (en irritatie aan mannen die de hele tijd: ‘Fastboat cheap price GILI GILI??? LOMBOK???’ riepen) hebben we gekozen voor de normale ferry en niet voor de snelboot.

ferry padangbai lembar

Per persoon waren we hiervoor maar IDR 40.000 kwijt, omgerekend zo’n 2,85 euro. Niet slecht voor een reisduur van ongeveer 4 uur! De ferry leek een beetje op de boot naar Terschelling, inclusief cafetaria, relaxte stoelen en bedden. En dat alles onder het genot van een slechte Jackie Chan film 🙂

ferry padangbai lembar

Nadat de ferry was aangemeerd in Lembar op Lombok, werden we vrijwel meteen achtervolgd door de zogenaamde ‘bemo maffia’. In Indonesie rijden er op bepaalde routes busjes (bemo’s genoemd) die vrij goedkoop zijn en waar de lokale mensen veel gebruik van maken. Voor toeristen verhogen ze helaas hun prijzen nogal. We negeerden daarom de chauffeurs van de bemo maffia op het haventerrein en liepen door naar de hoofdweg, waar de bemo maffia niet aanwezig zou moeten zijn. Dat was alleen niet helemaal waar, want toen we een taxi hadden gebeld werd de taxi door meerdere bemo’s geblokkeerd en werd de taxichauffeur vrij onaardig duidelijk gemaakt dat wij absoluut niet mee mochten met zijn taxi.

Witte bemobus blokkeert de weg voor onze taxi
Witte bemobus blokkeert de weg voor onze taxi

Gelukkig konden we niet veel later – zonder gedoe- alsnog in de taxi stappen. Eenmaal aangekomen in Mataram (de hoofdstad van Lombok) zagen we overal voldoende taxi’s rijden, dus hier was een taxi nemen gelukkig geen probleem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *