7. Chiang Dao

Chiang Dao, een dorpje te noorden van Chiang Mai was onze volgende bestemming. Het dorpje ligt in een vallei waardoor in de verte overal hoge bergtoppen te zien zijn. Na ruim twee weken door te hebben gebracht in Bangkok beviel de rust van dit dorpje. Het hostel waar we verblijven maakte dit helemaal af, aangezien het en grote tuin heeft, hangmatten en uitzicht op de bergen. Normaal gesproken is een hostel of hotel niet zo interessant om hier te laten zien, maar het hostel waar wij nu verblijven vinden we beide zo leuk dat we een aantal foto's hebben gemaakt.

In Chiang Dao is het erg rustig. Het is misschien wel de meest rustige plaats van de reis tot nu toe. Het verkeer is niet chaotisch en om deze reden konden we hier met gemak rondfietsen. We hebben daarom mountainbikes gehuurd voor B 100 per dag (~€2,80) bij het hostel. Met deze fietsen zijn we een aantal dagen met de fiets de omgeving gaan verkennen.

Naast van het uitzicht genieten (zie timelapse) hebben we met de mountainbikes verschillende plekken bezocht, allemaal aan het westen van de stad aan de rand van een natuurpark. Zo is hier een grottencomplex (Wat Tham), een afgelegen tempel (Wat Tham Pha Plong) en een 'hot spring'.

Wat Tham Pha  Plong ligt in de bergen en is bereikbaar na het afleggen van 500 traptreden. De tempel is een aandenken voor een monnik (Luang Pu Sim) die hier tot zijn eind van zijn leven als monnik heeft geleefd.

Wat Tham (de grot) is niet alleen een grot maar ook een tempel. Het eerste deel van de grot is (op z'n Aziatisch) verlicht met gekleurde lampen. Omdat het een tempel is staan op verschillende plekken altaren en Buddha beelden.

De hot spring die we bezocht hebben lag aan het einde van een grindweg langs een beekje. Op deze locatie is een bron van warm water waar buizen op zijn aangesloten die een aantal betonnen basins continue bijvullen met warm water. Het water stroomt langs meerdere basins, waardoor elk basin een andere temperatuur heeft.  Een belgische man die hier was vertelde ons dat de basins zijn aangelegd door 'Japanse hippies' die hier elk jaar terugkomen, de boel schoonmaken en hier een festival houden.

2 thoughts on “7. Chiang Dao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *