6. Chiang Mai Templemania

Olifanten knuffelen is lang niet het enige wat je kunt doen in Chiang Mai. De twee na grootste stad van Thailand is bijvoorbeeld een goede plek als je van tempels houdt: in de stad zelf en de directe omgeving zijn er zo'n 300 tempelcomplexen te vinden. Na 3 maanden op reis zijn wij ondertussen wel een beetje 'tempelmoe' (zie foto), dus besloten we alleen de bekendste tempels in de omgeving te bezoeken.

Alwéér een tempel

Wat Phratat Doi Suthep ('wat' betekent 'tempel') is een tempel die ongeveer 15 kilometer van de stad afligt en ligt aan de voet van de berg Doi Suthep. De rit naar de tempel toe in een songthaew (50 baht p.p = 1,40 euro p.p.) was dus bergopwaarts met behoorlijk scherpe bochten. Aangekomen bij de ingang van de tempel moet je 290 treden beklimmen om daadwerkelijk bij de tempel aan te komen. Het uitzicht was gelukkig wel mooi!

De tweede tempel die we bezochten, Wat Chedi Luang, was vrij uniek omdat de bouwstijl heel anders is dan de meeste tempels. Het bovenste deel is vervallen, maar alsnog is het bouwwerk erg groot.

Chiang Mai is als stad geliefd onder toeristen en dat is goed te merken als je in de stad rondloopt. Maar een groot voordeel van Thailand is dat de lokale mensen zich niet aan je opdringen. Toch wilden we iets meer zien van het 'echte' platteland van Thailand: onze volgende blogpost zal daarom vanuit Chiang Dao geschreven worden, een vrij klein bergdorpje in het noorden van Thailand.

One thought on “6. Chiang Mai Templemania

  1. Edith Reply

    Hey lieve allebei, we genieten van jullie verhalen, foto’s en filmpjes! Hier wordt het morgen rond de 5 graden, weinig zon dus lekker somber! Leonie zit in Suriname : ook leuk:)

    Lekker genieten jullie! Liefs Eelco&Edith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *