5. Tegalalang

De rijstvelden van Tegalalang staan bekend als de mooiste rijstvelden van Bali. Om het toeristische spitsuur te vermijden, bezochten we de rijstvelden vroeg in de ochtend. Het vermijden van toeristische oplichtingspraktijken is ons jammer genoeg niet gelukt, waardoor we opgescheept zaten met twee neppe entreekaartjes (uit het jaar 2011). De taxi chauffeur zette ons af bij een kraampje waar de tickets gekocht konden worden, maar de toegang tot de rijstvelden was een eindje verderop waar je – zonder toegangsbewijs – gewoon de trap naar beneden kon nemen. Vervolgens kan je op de rijstvelden weer helemaal omhoog klimmen op zoek naar een goed uitzicht.

Op populaire uitkijkplekken kwamen we langs mensen die ons niet verder wilden laten gaan, tenzij we een ‘donatie’ gaven. De eerste keer was dit nog vrij geloofwaardig, ze hadden zelfs een slagboom (weliswaar van bamboe, maar toch) maar de keren daarna versperden ze gewoon de weg door voor je te gaan staan en naar een pot met donatiegeld te wijzen. Om dit te ontwijken besloten we van de zeer toeristische route af te wijken, waar de uitzichten eigenlijk veel mooier waren!

dsc_1547a

De paden waren wel wat minder goed begaanbaar, waardoor Thimo bijna zijn slipper in de diepe modder verloor. Een vrouw die aan het werk was op de rijstvelden wilde gelukkig wel even helpen met schoonmaken – uiteraard wel in ruil voor een kleine donatie 😉

One thought on “5. Tegalalang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *