4. Nachttrein naar Chiang Mai

Na Bangkok zijn we naar Chiang Mai gereisd. Chiang Mai is de tweede grootste stad van Thailand en ligt in het noorden. Voor het vervoer van Bangkok naar Chiang Mai hebben we gekozen voor een trein die in de nacht rijdt.

Het is een populaire manier van reizen en om deze reden moesten wij een dag langer in Bangkok blijven, aangezien er alleen een dag later dan dat we oorspronkelijk hadden gepland nog plaats in de trein was. De timing van de trein was zoals we het in Nederland gewend zijn, hij was namelijk 3 uur te laat; niet om 22:00 maar om 01:00.

In deze trein konden we slapen en in de ochtend ook nog van een mooi uitzicht genieten. De trein is namelijk voorzien van een soort van stapelbedden; beneden zitten uitklapbare bankjes die veranderen naar een bed en boven zijn bedden die uitklappen zoals het bagagecompartiment van een vliegtuig.

Althans dat was het plan. Uiteindelijk hebben we amper geslapen, omdat de trein veel schudt en veel lawaai maakt. Het uitzicht was wel erg goed waardoor de treinreis al een leuke activiteit op zich was.

One thought on “4. Nachttrein naar Chiang Mai

  1. Edith & Eelco Reply

    Lieve allebei,
    Wat een prachtige foto’s en filmpjes! Jullie genieten! Hier koud! Liefs E&E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *