3. Bangkok #3

Bangkok heeft een aantal grote stadsparken, waaronder het Lumpini Park waar we in onze eerste blogpost over schreven. Vorige week hebben we ook stadspark Benjarikitti bezocht.

 

Dit keer waren er geen watervaranen in het water te bekennen, maar wel veel schildpadden! Die zijn een stuk minder eng en ze hadden blijkbaar veel honger want een eindje verderop werden er door twee mensen gigantische hoeveelheden andijvie, sla en bananen (beetje vreemd) in het water gegooid. Ze konden onze hulp goed gebruiken en dus hebben we een tijdje schildpadden en vissen gevoerd. Je reeg een banaan aan een stok en hield het dan voor de mond van een vis of schildpad, die de banaan in één keer doorslikte.

Na alle schildpadden van voldoende voedsel te hebben voorzien, zijn we op zoek gegaan naar voedsel voor onszelf. We besloten een kijkje te nemen op Khao San road, dé backpackersstraat van Bangkok. De straat is afgezet voor al het verkeer en heeft heel veel kroegen, eettentjes en souvenirwinkels; het deed ons een beetje denken aan een festival.

Op een van de laatste dagen in Bangkok hebben we nog een timelapse gemaakt bovenop een parkeergarage in de wijk Chinatown. De fotoplek werd aangeraden op internet en zou populair zijn onder fotografen. Maar eenmaal aangekomen bij de parkeergarage zagen we borden die duidelijk maakten dat het niet was toegestaan om foto’s te maken. Na kort overleg met de bewaker waarin we hem 60 baht overhandigen (nog niet eens 2 euro) konden we echter zonder problemen naar binnen.

One thought on “3. Bangkok #3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *