2. Hong Kong #2

De rest van ons verblijf in Hong Kong hebben we iets minder kunnen doen, omdat ik drie dagen ziek was. Daarna hebben we ons visum opgehaald bij het visa centre en zijn we naar het Hong Kong stadspark gegaan. Ondanks dat dit maar een van de vele stadsparken in de stad is is het park heel groot; er is zelfs een volière! In Nederland zul je daarvoor een dierentuin moeten bezoeken, maar hier kun je dus gratis tropische vogels spotten 🙂 

Daarna hebben we de metro terug gepakt naar station Mong Kok en zijn we over de 'ladies market' gelopen. De naam doet het misschien anders vermoeden, maar dit een doodnormale markt waar je flink af kunt/moet dingen als je een van de vele nepmerk producten wil kopen. Thimo kreeg het voor elkaar om van een neppe Herschel tas de helft van de prijs af te praten, waardoor ik nu een nieuwe rugtas voor maar 12 euro bezit! 

De volgende dag pakten we de metro naar Lantau Island om Big Buddha en het Po Lin klooster te bezoeken. Na een busrit van ongeveer 40 minuten werden we afgezet bij het grote entree terrein van het klooster, waar een paar koeien zich tegoed deden aan het gras terwijl toeristen selfies met ze probeerden te nemen. Nadat we een appel hadden gegeten (die later eigenlijk bedoeld bleken om te voeren aan de koeien) besloten we ons aan de trappen naar de Big Buddha te wagen. Het beeld van boeddha was inderdaad heel groot; van het uitzicht was helaas iets minder te zien door de mist. 

Daarna hebben we nog even snel het Po Lin klooster bezocht, waar we ons ticket voor de Big Buddha inleverde voor een 'snack'. We hadden verwacht dat we gewoon een koffie en thee kregen, maar we kregen een hele gratis maaltijd. 

De volgende dag zijn we met de metro van Hong Kong naar Shenzhen gereisd. Bij de grensovergang werden onze paspoorten en visums heel goed gecontroleerd, maar uiteindelijk werden we wel toegelaten!

PS. Door de Great Firewall van China zijn sommige websites geblokkeerd. Deze website is beveiligd met een systeem dat geblokkeerd is door de overheid. We gebruiken nu een VPN om alsnog in te kunnen loggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *