12. Surabaya

Op 20 december zijn we doorgereisd naar het eiland Java. We waren eigenlijk niet van plan om nog terug te komen op Java nadat we uit Jakarta vertrokken, maar door het toerisme op Bali hebben we toch besloten om met de ferry de oversteek naar Java te maken. De oversteek duurde in totaal maar 40 minuten en kostte per persoon 6.000 roepie (omgerekend zo’n €0,43).

ferry bali java

We hebben een nacht doorgebracht in een homestay in Banyuwangi, de havenplaats op Java waar de ferry aanmeert. De volgende ochtend werden we achterop de scooter naar het treinstation gebracht, waar we op de trein naar Surabaya stapten. Omdat de treinreis maar liefst 7 uur zou duren besloten we om de executive class (meer beenruimte + airconditioning) te boeken. Voor twee tickets waren we 347.000 roepia kwijt (ongeveer €25).

executive train to surabaya

executive train surabaya

Naast de executive class kun je ook kiezen uit businessclass en economy treinen. Businessclass is ongeveer te vergelijken met de tweede klas in Nederland en de economy treinen zijn dus nog iets minder; geen airconditioning (maar de deuren blijven tijdens de reis open dus dat zal vast wel wat wind geven haha) en weinig ruimte.

Na 7 uur in de trein te hebben gezeten kwamen we aan in Surabaya. Een duidelijk verschil met Bali is meteen al te merken want we worden als buitenlanders nogal aangestaard. In de stad hebben we verschillende dingen bezocht, vooral monumenten.

 Verschillende soorten tabak bij House of Sampoerna, een bekend sigarettenmerk uit Surabaya met fabriek waar elke dag nog zo’n 300 vrouwen met de hand sigaretten rollen.

Verschillende soorten tabak bij House of Sampoerna, een bekend sigarettenmerk uit Surabaya met fabriek waar elke dag nog zo’n 300 vrouwen met de hand sigaretten rollen.

 

Standbeeld van de president Soekarno en vicepresident Hatta bij het Tugu Pahlawan monument (de toren die te zien is achter de pilaren in de timelapse)

Monument Kapal Selam: een Russische onderzeeër gebouwd in 1962.
Monument Kapal Selam: een Russische onderzeeër gebouwd in 1962.

We zijn vier nachten in Surabaya gebleven en zijn daarna met de trein doorgereisd naar Yogyakarta waar we tot 2 januari zullen blijven.

Op aandringen van Thimo nog een liedje ter afsluiting van deze post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *