10. Pingyao

De hogesnelheidstrein bracht ons in ongeveer 3 uur van Xi'an naar Pingyao. Pingyao is een van de best bewaarde gebleven omwalde steden van China. De gehele stad staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wij kozen voor een goedkope homestay buiten de stadsmuren, maar konden binnen 15 minuten de oude stad bereiken. Om de attracties in de binnenstad te bezoeken koop je bij een van de toegangspoorten eenmalig een ticket (135 yuan) voor de gehele stad, die 3 dagen geldig is. 

In de stad is er vanalles te zien: de stadsmuren, oude huizen en vooral veel souvenirwinkels. Naast winkels zijn er ook musea en tempels te vinden. Pingyao was in de Qing dynastie het financiële centrum van het land.  De eerste bank van China was hier gevestigd. In het museum kun je oude geldmunten bekijken en zie je hoe men de geldzaken regelde in die tijd. Daarnaast kun je ook afdalen naar de kelder waar de kluizen te vinden zijn.

China zou China niet zijn als er geen flightsimulator midden in één van de oudste steden van het land zou staan

In een straatje dichtbij de bank vonden we ook nog een winkel die ocarina's verkocht. De ocarina is een van de oudste Chinese instrumenten en is een beetje vergelijkbaar met een blokfluit. We namen er eentje mee voor 150 yuan en kregen er gratis een muziekboekje bij. 

De 6 kilometer lange en 12 meter hoge stadsmuur van Pingyao is een stuk ouder dan die van Xi'an. Een rondje over de stadsmuur lopen lijkt niet erg populair te zijn, maar dat kan ook aan de regen hebben gelegen. Aangezien het die dag mijn verjaardag was zijn we daarna naar een restaurant gegaan voor een pizza en een hamburger. Dat was weer eens wat anders dan Chinees eten 🙂

De volgende dag verlieten we Pingyao en pakten we de trein richting Beijing: de laatste stop van onze reis. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *