10. Ayutthaya

Vanuit de badplaats Hua Hin besloten we door te reizen naar Ayutthaya. De reis duurde helaas iets langer dan gedacht, namelijk 5 uur met de trein terug naar Bangkok en vervolgens een 1 uur durende treinrit naar Ayutthaya. Onze meegebrachte tosti’s van de 7-Eleven waren in de trein opgegeten door mieren (???) dus toen we ’s avonds in Ayutthaya aankwamen hebben we eerst wat gegeten voordat we een tuktuk naar ons hostel namen.

De stad is een van de voormalige hoofdsteden van Thailand en dat is goed te zien aan de ruïnes van de vele tempels die de stad rijk is. Desondanks is de stad niet erg groot, waardoor we weer lekker Hollands alles op de huurfiets konden verkennen. De fietsen hebben we gehuurd bij een kraam in dezelfde straat als ons hostel. In de straat waren meer hostels en restaurants gevestigd, dus ook ’s avonds was het hier gezellig.

De tempelcomplexen waren erg groot en eentje had behoorlijke steile trappen. Daarnaast zijn er ook veel boeddhabeelden te vinden, waarvan de meest bekende het hoofd van een boeddha in de wortels van een boom is. Het verhaal gaat dat een dief het hoofd heeft gestolen en het vervolgens heeft verstopt in de boom met de bedoeling het hoofd later weer op te halen.

De tempelcomplexen worden in de avond verlicht. Wij brachten daarvoor een bezoek aan Wat Chai Watthanaram; een bekende ruïne van Ayutthaya die in tegenstelling tot de andere tempelcomplexen nog vrij goed overeind staat. Bij Thaise schoolkinderen is deze plek trouwens heel populair voor een potje voetbal 🙂

Na vier dagen in Ayutthaya te hebben doorgebracht pakken we de trein terug naar Bangkok. De volgende dag staan we om 4 uur ’s nachts op om het vliegtuig naar Hong Kong te pakken en zit tweederde van onze reis er al weer op!

P.S. Er zijn twee Thimo’s verstopt in deze blogpost. Je kan op de afbeeldingen klikken om deze groter te maken. Vind ze allemaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *