1. Hong Kong #1

Na een korte overnachting in Bangkok zijn we 15 februari naar onze eerste bestemming gevlogen in China. We gaan in China nog twee maanden rondreizen, vanaf het zuiden tot Beijing in het noorden.

Omdat Hong Kong aanzienlijk duurder is dan de meeste steden voorheen was het lastig om een betaalbaar hostel of hotel te vinden. We hebben uiteindelijk een 'oke' hotel gevonden (oke voor dit geld in Hong Kong) voor €40 per nacht, het dubbele wat we op andere plekken maximaal betalen.

Eenmaal aangekomen in de straat van het hotel, na een vlucht, trein én metro rit, was het alleen lastig om het hotel te vinden. Na even zoeken vonden we aan de zijkant van het enorme gebouw een ingang waarin tientallen hotels gevestigd zijn, maar niet onze. Even overlegd met de man in de lobby, en uiteindelijk zou ‘golden keep hotel’ hier wél gevestigd moeten zijn, maar onder een andere naam: ‘Sun Ying Hotel’.

De straat van het hotel
De ingang van het hotel

De eerste dag zijn we direct begonnen met het maken van een reisplan die nodig is voor de visum aanvraag voor China. Hier stond ons plan voor de komende 60 dagen in beschreven, met reserveringen, te bezoeken locaties etc. Uiteindelijk kregen we bij de ambassade te horen dat ze ons enkel 30 dagen konden geven en dat we het visum moeten verlengen zodra we in China zijn. Dit moet één week vóór het aflopen van het oude visum en het nieuwe visum gaat per direct in, waardoor we uiteindelijk 53 dagen kunnen blijven.

Toen we eind van de middag klaar waren met de visumaanvraag zijn we met de metro de rivier overgestoken naar Kowloon om de ‘symphony of light’ lichtshow te bekijken.

De tweede dag hebben we Victoria Peak bezocht, een uitzicht punt op Hong Kong-eiland. Het is op verschillende manieren te bereiken en wij hebben gekozen voor de goedkope optie; met de metro en vervolgens de bus. De metro was overigens ontzettend druk; mensen stonden letterlijk tegen het glas van de schuifdeuren gedrukt. Op de wandelroute van de metrohalte naar het busstation zijn we nog een mooi uitzicht tegengekomen:

De bus rijdt ongeveer een half uur over slingerende wegen de berg op waarna het aankomt bij een winkelcentrum. Tijdens de busrit rijden we door de bergen die volgebouwd zijn met torenhoge flats en hadden we onder andere uitzicht op de vele eilandjes van Hong Kong.

Het dak van het winkelcentrum is openbaar gesteld en heeft een uitzicht waardoor alle wolkenkrabbers miniatuur lijken:

Klik om groter te maken

One thought on “1. Hong Kong #1

  1. Edith Reply

    Bijzonder hoor!!! Wel even heel wat anders dan de voorgaande blogs….:)
    Liefs E&E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *