1. Bangkok #1

Na 2 maanden in Indonesië te hebben doorgebracht, vlogen we op 4 januari naar Thailand. De eerste stop was Bangkok, waarvoor we ter voorbereiding The Hangover II hebben gekeken. We hadden hierdoor wel een beetje het idee dat Bangkok een vieze, grijze stad was, maar dat is eigenlijk helemaal niet het geval. Na een korte tussenstop in Kuala Lumpur kwamen we ’s avonds aan op het vliegveld van Bangkok. Een taxi boeken is gelijk al heel anders dan in Indonesië; er is een nummersysteem wat schreeuwende taxi mannen voorkomt 🙂

Onderweg naar ons hostel zien we overal hoge gebouwen en billboards om ons heen. Opvallend zijn de levensgrote borden ter nagedachtenis aan de overleden koning van Thailand. Deze borden zijn overal in de stad verspreid en later zien we dat er ook nog veel mensen (waarschijnlijk van de overheid) rondlopen in zwarte kleding. Er zijn ook veel borden waarop wordt gewaarschuwd voor het gebruik van Boeddha als decoratie.

Op een van de eerste dagen in de stad zijn we naar Lumpini Park geweest, het ‘Central Park’ van Bangkok. Je ziet er veel mensen die aan het joggen zijn en als je goed in het water kijkt kun je ook watervaranen spotten.

Door alle hoge gebouwen in Bangkok zijn er ook veel (dure) rooftopbars. Meestal ben je hier voor een drankje zo’n 1000 baht kwijt (zo’n 27 euro) en moet je je aan een dresscode houden. Wij vonden er gelukkig een waar een Heineken bier ‘maar’ 6 euro kostte en er mensen op slippers en met korte broek werden toegelaten.

Om alvast te wennen aan de drukte in China over twee maanden, hebben we tenslotte ook nog Chinatown in Bangkok bezocht. Het is er ’s avonds heel druk; veel eetkramen op straat en Chinese restaurants. Helaas hadden veel van die restaurants ook haaienvinnensoep als ‘specialiteit’ op het menu.

In Bangkok is er genoeg te zien en te doen waardoor we besloten om langer te blijven dan gepland. De vervoerskosten in de stad (hooguit 1 euro p.p voor de metro) zijn ook erg laag dus we kunnen makkelijk overal naar toe. Zonder bang te hoeven zijn dat we in een gat in de grond vallen en een hechting nodig hebben, want er zijn hier weer voetpaden!